Monday, July 5, 2010

Extrema Outdoor 2010 opplevelsenKort:
- Super musikalsk opplevelse av dansbar elektronika!!
- Extrema teamet som kom fra Nederland leverte kvalitet og god service!
- Mat og drikke hadde barnesykdommer i logistikk.
- Grådighet i all handel.
- Vi hadde en flott opplevelse i sol, partymennesker og musikk!
- Håper å komme tilbake!

Lang:
Forventningene hadde bygd seg opp over helga og vi var endelig klar til å dra da - "NEI! Vi har glemt bilettene hjemme (i Kristiansand) på kjøleskapsdøra! :'-("
- Det var en skikkelig nedtur, for nå kosta de 650,- i døra istedenfor 507,- (inkludert avgift) på 7-eleven, narvesen eller Timoco som er en betalingstjeneste jeg har sett for første gang her i forbindelse med extrema.
Etter mye arg!, sukking, deprimerende tanker og stønning bestemte vi oss for å dra likevel og kjøpe på nytt "i døra".

Bussen fra Oslo S' bussterminal ble nummer 151 mot Rykkin, kosta 40 per pers om vi gikk av på Lakseberget (bra stedsnavn :) ) og det gjorde vi sammen med andre partylystne.
En 15 min gåtur over til øya som vi kunne se og ikke minst høre fra busstoppet gikk turen innom Kiwi for å kjøpe noe mat vi kunne spise på veien da det ikke var lov å ha med mat inn eller gå ut av festivalområdet så snart man hadde kommet inn! (Merk til senere.)

Service og flaks:
Karen hadde heldigvis tatt bilde av kjøleskapsdøra med sommerens festivalbiletter. Isteden for å si "Two tickets please" (personellet var fra Nederland og snakket engelsk) forklarte jeg situasjonen og dama sa vi skulle snakke med de som hadde gjestelisten lenger borte. "OOooh! Hmm" sa de der, jeg zoomet inn på bildet og viste bilettservice referansenummeret så han kanskje kunne slå det opp, det forsøkte han, 3 ganger uten å finne noe. "I'll give you the benefit of the doubt" JESS jess Yeees! Vi var inne v.h.a. et mobilbilde av bilettene :-)
Disse menneskene vet at god service vinner frem :)


Dominic Gorham (extrema's bindelegg her i Norge) sa i et intervju at det var viktig for dem at partygåerne hadde full mage (anm.: Nå i ettertid kan jeg ikke finne dette på nett lenger.. hm..) og skulle dele ut gratis lunsj og teppe til de som kom mellom 11 og 13 på dagen. (Mediagimmikk her var å settte verdensrekord i ute-lunsj noe som viste seg å være forsøk på norgesrekord da Kalvøya ikke har plass til mange nok.)
Vi fikk mat og pledd :-) Stort pluss i margen for dette!

Vi kom ca kl 13 og det var nok av lunsj-pakker igjen, de bestod av:
- Et fargerikt fleeceteppe, som hjalp til å holde varmen når sola hadde gått ned.
- To bokser med:
- 2 x Wasa sandwich knekkebrød
- 1 Liten Nidar Bergene melkesjokolade
- 1 Liten Nestea Ice tea
- 1 Utrolig liten pose chips med løk og sour cream, husker ikke hvilket merke.
Alt var veldig godt! :)
Altså en over gjennomsnittlig bra start på festivaldagen.

Sola skinte, flere og flere bare overkropper kom til syne, de fleste hadde en 6 eller flere "pack" å vise frem, damene koste seg og alle smilte, så på folket, hørte på musikken, gynget til musikken, prosentvis mange danset, oss inkludert. Det var rett og slett vanskelig å sitte eller stå stille.
Når man da i tillegg har ei kald øl i hånda var det flere som var enig:
"Dette er livet", og det var det :-)

Musikken:
Programmet over hvem som spilte hvor og når ligger i skrivende stund fortsatt tilgjengelig med denne direkte linken.

Den beste stemingen fant man på FutureFunk scenen, sikkert fordi denne musikkstilen er den som er mest "happy" av de som var representert, og min personlige favoritt som sikkert gjør meg upartisk i denne bedømmelsen ;-)
F.I.P.'n (Fucking Important People) var også representert her med en opphøyet scene bakerst.
Alle artistene her leverte bra og spesielt Ida Engeberg (SE) (se bildet over).

Trolig den største healineren for dagen, Ferry Corsten, som skulle ha spilt på main stage ble av ukjente årsaker flyttet hit, tipper det var fordi det var flere folk her (bedre steming) og FIP og mindre søppel.
Ferry kjørte standard opplegget sitt virket det som, velarrangert med bilde av ham selv snurrende på skjermen over og "F" logoen i kule varianter.

Techno teltet - Techno er stort sett litt for "techno" for meg, her fra da Josh Wink (US) spilte der.

Sunkissed - Eller Ghost town? Da Olle Abstract spilte var det så mye røyk at jeg først lurte på om røykkanonene hadde hengt seg opp =)
Generelt mye kul musikk her inne, litt kjipt at det ikke var flere folk som hadde oppdaget det.

Main stage - Mye god musikk og steming her også, bra med "ufo-duken" som skygget for sola (og evt regn om det hadde skjedd).

Flere bilder fra Main stage:
Audio Bullys, godstemning og Borat Jr. ;-)Handel:
Å betale med kontanter eller kort var ikke mulig noe sted (untatt i Red Bull standen tror jeg) og alle måtte stå i LANG kø for å kjøpe "credits". Vi stilte oss i en av de to lange køene til ei bu merket med "Cashpoint" (her kan man kjøpe "kredits" for cash var tanken vår og andres da).
Det kunne man også - det man ikke kunne var å bruke kort som betalingsmiddel, bare kontanter, eh "cash" ja.
Etter å ha kastet bort en halvtime i kø her sjekket vi hva som skjedde i Cola teltet ved siden av (alle andre Cola-telt solgte drikke), her derimot var det mulighet for å sette inn penger på et "Cashless" kort ved å betale med f.eks Visa, ok vi stiller oss her da.. Etter forvirring om hvordan det uteblivende køsystemet fungerte og stillstand her gikk jeg inn til et annet telt lenger inne som hadde samme funksjon, der gikk køen fremover siden folkene fremst i køen forstod at systemet ikke fungerte og dermed forlot stedet. Dermed gav vi ga bængen i mat foreløpig.
Systemet var trolig overbelastet og klarte ikke levere, "det kommer kanskje opp senere".
"Fastnett" stod det på betalingsterminalene og det var "fast" senere på dagen når det bare var få nok brukere ;-}

Cashless: Smart konsept, skulle ønske jeg hadde kommet opp med ideen selv =) Så slipper man problemet med illojale hjelpere..
Hvis du fyller på mer penger enn du bruker kan du få dette refundert senere (HVIS du husker å besøke automaten på vei hjem fra festivalen og trykke på "Refusjon" og om du ikke mister kvitteringen du da får).
Noen men:
- Kortet kostet 36,-
- "Kassaapparatene" gav ingen kvittering (senere har jeg sett det samme systemet på Hovefestivalen.no og oppdaget med glede at, jo det går ann om man bare ber om det :-) ) og man har dermed:
- Ingen skriftlig oversikt over hvor mye som er igjen på kortet.
- Mulighet for å plutselig ha mye mindre igjen etter at personalet har (uvitende?) tatt for mye betalt.
Vi hadde 50,- igjen trodde vi da det viste seg å bare være 10 igjen. (Og tror ikke jeg kvalifiserte til "brisen" en gang)

Matpriser:
- Hamburger 90,- (OK mengde kjøtt, en s.s. "salatdressing" og brød over og under)
- Wienerpølse 60,- (Hot dog :'-D, Ei tynn lunken wiener)
- Pizza 75,- (Så ut som et 7-eleven type stykke, dette smakte vi aldri da det var utsolgt)
- Ostesandwich 50,- (2 Skiver loff med ost presset til varmt smørbrød. Ja du leste rett: femti for loff og ost!)
- Skinke og Ostesandwich 65,- (Ei skive skinke i tillegg)
- Pommes frites 50,- (Tipper dette var ca 100 gram)
Kveldsmenyen:
- Kyllingvinger 90,- (5 lusne vinger, FEM vinger!! Det er 18,- per vinge uhuhu )
- Chili con carne 100,- (Ukjent kvalitet og mengde)

Når man er sulten smaker jo alt godt =)

Matlogistikk?
Ugh: Mens det lå hauger av pølsebrød på "kjøkkenet" var de utsolgt for pølser i den ene "standen". Hamburger var man også utsolgt for, og dette i beste "middagstid". Mange måtte derfor ty til et multiplum av wienerpølser der der fortsatt var noen igjen, man kunne se desperasjonen til noen der de viftet med cashless-kortene sine i håp om at gutten bak benken ville selge de dyreste wienerene i kanskje hele verden til nettopp dem. Hurra! Jeg fikk lov til å kjøpe 2 stk for 120,- hvilken lykke jeg følte akkurat da :-D
(Tanken på at vi hadde sluppet å kjøpe nye inngangsbiletter hjalp litt på selvfølelsen akkurat da :-) )

Grådig? Ja jeg synes det, med slike priser, dårlig utvalg, lite forsyninger (de kunne jo ha fått kjørt inn mer iløpet av dagen om man hadde vært litt "på hugget" i administrasjonen her) og ingen mulighet for partygåere til å sørge for at de overlevde dagen på egen måte i form av enten å ha med litt mat eller gå ut å kjøpe (mange ble fratatt bananer under inspeksjonen i inngangen).

Sliten og danseinspirasjon:
Etter 8 timer med bass i kroppen var vi blitt merkbart slitne.
Headlinerene var jo de som spilte sist og dermed for et slitent istedenfor opplagt publikum, ikke ideelt men sånn må det nesten bli..
En ivrig xtrema-danser stod på scenen, på siden litt i bakgrunnen men god synlig, med et stort smil og masse energi. Han yppet folket til dansing og var skikkelig inspirerende. Dette var på Ferry Corsten. Beveget oss deretter over til den andre scenen hvor Dr. Lektroluv (BE) spilte og der stod jammen den samme mannen og hjalp folket til det rette dansehumøret.
Det var tydelig at arrangøren hadde gjort dette før :-)

Dop:
Ca 0,7% av de besøkende ble tatt for en eller annen form for besittelse eller bruk av "partydop", selv om det kanskje bare var en brøkdel av de som benyttet det blir det uansett et lite antall mot alle de besøkende som hadde det helt fett uten dop. (Dagbladet skriver at "Partydopet flommet", 68 stk at litt under 10.000 besøkende er ikke akkurat en "flom" er det det?)

Søppel:
Hvorfor er det ikke søppelbøtter her?? Joda det var noen søppelbøtter i området mellom scenene.. Etter som dagen gikk lignet bakken mer og mer på et område ment for søppel.
Jeg så bare 1 dame var tilstede for å plukke søppel, da jeg tidligere spurte henne om hvor FutureFunk scenen lå sa hun i en deprimerende stemme "I dont know", hun plukket en og en ting av gangen og beveget seg sakte. Hvorfor var hun der lurer jeg på?? Var hun bare der for at man kunne si at det var ansatt folk for å holde området rent og pent? Om de hadde vært 10-15 effektive personer hadde det kanskje holdt :-p

God-natt:
På vei hjem var det fortsatt litt liv hos Emil & Samuel (tror jeg det var) :-)

No comments: